Wednesday, November 30, 2011

ME.....akU... ( PART 2 )

okey2.....aKu mok sAmbUng laGi pasal Aku tok....hehe..

Emmm...maU sTat Dri maNA ouh.....???

oke...pasaL EDucatiOn aKU la.....sejaRah PendidiKan akU....

SEDIDIK

- iNI la tmpat Aku mula-mUla belajar..mengenal ApA itu ABC123.....

TADIKA

- LEpas iTU...seTAhuN aKU belajAr d siNI...bYk juGA Yg akU pelaJAri...
- inGAt laGI aKu masa Itu sYA main tanah pulah (pLastesine)..betul ka???hahaha..hantem kromo saja la...akU CiptA keLuarGA aku dGN itU oo...kreatifnYA akU maSA itu...
- Lepas iTU aKU MelukiS rumAh fAmily akU...warna2 lagi....caNtek BAnget....hehehe...(masa Itu la)..
- Aku pernAh jaDi wakIL TAdiKA dalAm pertandingan Melukis Dan MEwArNA oo...sampAi wakIl bahagIAn oo.....iTu lA kali PertAma Aku jaDi wakil2 nihh..ehhehee...BAngganYA Aku..kecik2 lagi SudaH jadi Wakil.....ehhehe

SK ORANG KAYA SELAIR

- Ini sekOlah pertama Aku yanG memakai bJu uniform Putih......DH namA skolah orG kaYA an.. mesti lA sekolAh mCm oraNg kaYA....canteK banget dehhh....hohoho....mAsa iTU je la...skUnk dH kureng....huhu....
- byk la KenangaN aku maSA disekolaH nie....hehehe...
- Yang AkU gemBirA sekaLI,,syukUR AlhamdulillaH la,,classmate aKu mAsa sekolaH nie,saMpai skUnk kaMI masiH berkuuuuntekk2....ehhehe...n Smua sudah aDa kerjaya Masing2...berjaYA kesEmuanYa....syuKur...nama dorAng yg masih laGI berkontek2 dgn Aku,,,aJIm,sAripp,aPis Salim,,aPiz Zulwaqar,,sAhar,,anAs,syukri,,syukuR,,faizal,kUdam,,yusuf,,fazri,,aZhar..,iNi yanG laki...YAng PerempuaN pula,,YanA,,Cha2,,Ayu,,Wahida,,AiDa,,ShimA,,Deng2,,JuE,,sapa gik ka...emmm...lupa suDa oo..ramAi sgT...hehehe..
 - SekolaH iNI la tempat KAmi bergurau senDa...bYk kenAngan2 indah la d sekolah ini...uiisehh...=D..
- dIsInI juGa la kmi menghadapi ujiaN UPSR....emmmm..puNya la susah(masa ITu la)...hehehe..

SMK AGAMA IGAN

- wAH2....ini la sekolah secondary aKu...sekolah orang kuat agama....haha.....
- selama 3 tahun aKU duduk d sekolah ni,,mmg byk kenangan manis dan kenangan pahit yg Aku telan...hehe....mcm2 la...akU suka la nk bagitau kawan2 seperjuangan aku dari skolah rendah ke sekolah menengah nie.....aKU,sahar,Apiz Zul,Yana,cha2,Jue...tinggal kami je lagi yg berjuang d sekolah yg sama...hehehe....
- ramaI juGa kawan2 baru di Sekolah 2....kalo nk bagitau suma,,nanti la ye...tggu aku mintak list d sekolah sana...hehee

SMT SIBU

-OKEY, Abis saja pmr,,akU pindaH ke sekolah teknik plak...hehe..jgn x mencuba semua an...hehe..
-kt sekolah ni,,jumpa lagi kmi yg sama skolah rendah dulu....adoii....aku,ajIm,,saHar,,azhAr,Jue,emmm...tu je kot...
- kt skolah nie...mcm2 la teknik pembelajaran dia...alarh,,besa la dh nama sekolah teknik an...paham2 je la...hehe..
- kt skolah nie la aku menghadapi ujian SPM....hehe

SMK THREE RIVERS

- AHAAAAH..ini la teMpat Aku palinG cepat dpT certificate...2 minggu je skolah,,dh dpt sjil STPM XJADI...wakakakkaka....
-walopun dlm masa yg singkat nie ann,,ada juga pengalaman yg dpt dikenang2..hehe...eh2,,x lupa juga aku penah skolah bersama teman sekolah rendah,,aida....masa itu la..hahaha

POLITEKNIK MUKAH

- ini lA sebabnYe aKU skolah f6 2 minggu je....aku mau msok poli...hahhakk..XD
-selama 3 tahun aku d poli nie....aduh2...mmg byk pengalaman aku alami...perghhh...xpyh la aku nk hurai2 pnjang2 erk...biar aku je yg taw...hehehe..sori......
-x lepas juga aku,aJIm,aNAs,saHar,cha2(lambat masok) masih lagi bersama..hehe....yg paling ketara la aku n saHar....dari kecik lagi sudah bersama.....huhuhuhu...apakah maksudnyA???hmmm.....?_?


 -Wokeyh2....itu SajA la serBA seDikit tentang Sejarah PendidiKan Aku...klo Aku Ade plan nk smbung study nnti,,,nnti Aku updaTE post ini okeyh....hehehe..cHow dulu....

- nnti smbung lagi dalam PART 3...eh2,,ada ka??insyaALLAH.......peace...^_^





















Sunday, November 20, 2011

Friendship VS Love

Friendship is a quiet walk in the park with the one you trust.
Love is when you feel like you are the only two around.

Friendship is when they gaze into your eyes and you know they care.
Love is when they gaze into your eyes and it warms your heart.

Friendship is being close even when you are far apart.
Love is when you can still feel their hand on your heart
when they are not near.

Friendship is hoping that they experience the very best.
Love is when you bring them the very best.

Friendship occupies your mind.
Love occupies your soul.

Friendship is knowing that you will always try to be there
when in need.
Love is when you will give up everything to be at their side.

Friendship is a warm smile in the winter.
Love is a warming touch that sends a pulse through your heart.

Love is a beautiful smile to which nothing compares:
A tender laugh, which opens your heart,
A single touch that melts away your fears,
A smell that reminds you of the tenderness of heaven,
A voice that reminds you of the innocence of youth.

Friendship can survive without love.
Love cannot live without friendship.

I'M New....

AssaLAmuaLaikum...

- I'M new okaY...wHAt ever haPPen...If U wanna Laugh,,,Laugh RiGht kNow...iF i BecOme exPErt Later..u cAn't Laugh 8 me aNymorE..(Maybe..kui3)...

- aKU belAjar bLog nie...aKu tekan2,,type2...suRvey2...search2...hantam sja la....hahaa...

- bAk kata pepAtah melAyu,,siKit-SIkit..LAma2 JAdi Sakit...hahaa...eh2...btUI ke??x la..LAma2 jdi Bukit Bukau....Pastu Jadi Gunung Ganang...waahhaa....^_^

- So,ada Sapa-saPA Yg Sudi mau JAdi sifu Aku ka??hehee....

ME.....akU... ( PART 1)

Assalamualaikum....

Firstly,,,adaKah Kmu smua knal aKU???

- aKU bh....alarhh...akKuuuuuuu....aku Pun X knal ka??
- hahaha...msti la x Knal an??Sbb akU blowm INtro lGi saPa aku....aN??an??aN??

- Okei la....dlm POst Nie,aKU nk 'introduce' (speaking ndah aku tok tek....hahha...) SApa AkU Yg sebenArnya....Aku akAn bagiTaw la Srba Sedikit TenTang Aku dgn Kmu smua nie...hidup aKU...saPA aku...apa Aku...faMIly aKU....alaaarhhh..mcm BIodaTA la nie an....susah2 je panjanG2...hahaaha.....

- nama aKU yang Mak Bapak kesayanGan aKU beri ialAh ahmAd HaZiq BIn gaNI @ Abd RahmaN...nAma suKa Suki Aku Ajik..acAi...jik..madd...hazex...pUsuK (eh2??sapa lA Yg BErtuAh sgT geLAr aKU camtu erk??letiH2 je Mak BapaK Aku PerAh oTak mAw KAsi naMa kat aku...hehehe..)

- UmO aKu skArang ialAh 21 tahUn dan Akan bertambah UsianYA....ehehehe..^__^

- Aku Di lAhirKn di MAtu.....anaK lo mAto Ko eH oi...( keluaR bhasA ori akU...parEp mk...hehehe)....Mak aKU brasal dRi kpg jErijih...Bapak aKu pulak brasal Dri kpg sekAAn Besar,mAtu...sO,akU nie mCm aNak Combination la....jadi, JErItU la.....hahhhaa

- MAk n BApak aku...perghh...segala2nYa utk Aku....mereKa adAlaH CahaYa keHidupan bAgi aku...maK aku,namAnya Mdm. NorLIa BT Haji Sidek...Bapak aKU pula, mr. GanI @ aBd rahmAn BiN Suot...spt Yg aku kaTa tdi,,they're eVerything 4 Me...hehe

- Aku Ada 6 OraNG adik bRadik tmaSok Aku la....hehehe...

- Yang 1st and 2nd, kaKAk aku,, Anak kembaR...kak aMy & Kak Any....tHen,bRu aku....anak Yang kE-three....yG ke Empat,,adIk aKU,farHana @ Nana...pAstu Yg ke seterusnYa,brO aqmal...satu-SatunYa adik lelaki aKu,,Aku xDe abg bCoz aKu AbG...hehehe...yanG pling KEcik skaLI is IrA....adIk yG x Dsangka Ada adik Lagi sElepaS aqMal..hehehe...akU sYg doRang suma...saPa2 kaCau,aKU buNuh!!ehhehe..=D

- uishhh....emmm...akU blurr dh nie...nnti la aKU smBUng laGI.....



- to Be continue,,,,,InsYaALLAH.....^_^


ingat-ingat lupa....

assalamualaikum....

- firstly....saia mAU kaSitaw Yg saIa iNI jenIs orAng Yg x Maw ambEk KesaH sGt Psal bende2 NIe....

-iya La kan,,,kDang2,kiTa selAlu luPa Apa Yg Telah berLaku dLam HiduP kita....

- Alarhhh.....act,Saia Nie xTaw nak StarT dRI mane....huhu...

- Okei2...mAin Point SaiA iAlah...SAIA SELALU LUPA PASSWORD BLOG SAIA!!!!!!!!!!
- pAstu ingat lagi....lupa lagi....ingat lagi...lupa lagi....aiesshhh....Saia nie borink la sebenarnYa...saia nk ape nie??kinda Blurr....okei la.....itu saJa YG saia nk kaSitaw tdi....Yg SAia selAlu lUpa PassWord Blog Saia.....kuang3.....


apa kA??